lørdag 1. mai 2010

Klar, ferdig, KJØP!


Det er første mai i morgen, og det er ren flaks at jeg husket på det før det var for sent.
Ikke fordi jeg har tenkt å markere dagen på noen måte, bortsett fra at jeg kommer til å ha to søndager denne helga. Neida, jeg hadde flaks fordi da fikk jeg handla for helga.
Vanligvis er det noe jeg sysler med på lørdag av den enkle grunn at jeg ikke gidder å handle på vei hjem fra jobb, og jeg greier slettes ikke å dra meg opp av godstolen etter middag. I hvert fall ikke for å handle.

Men, jeg husket da på det, og etter middag stressa jeg og samboeren inn på kjøpesenteret med kursen for matvarebutikken og et håp om at besøket skulle bli kortvarig. Jeg hadde til og med rabla ned en handleliste i full fart for å være sikker på at vi fikk med oss det mest nødvendige. Løsepengene for handlevognen var også klar, så jeg vil si vi var  godt forberedt.
.
Første hinderet for en kjapp handletur var at vi ikke hadde felles forståelse av hva som sto på handlelista. Når jeg skriver salat på lista mener jeg alle ingrediensene til salaten, og ikke vare et enkelt salathode. Og når jeg skriver potetgull, mener jeg en pose og ikke fire forskjellige sorter. (ingen av oss har godt av mer enn en pose, knapt nok det:)
Når da jeg henter potetgullet og samboeren salaten, er overraskelsen stor når vi ser hva den andre kommer tilbake til handlevogna med. Det ender med at jeg henter resten av min forståelse av hva salat er, og han kompletterer potetgullpunktet med en dobbelttur i snacksavdelingen.
.
Og sånn fortsatte handleturen: Sjampo er egentlig sjampo og balsam fordi vi denne gangen også var fri for balsam, grillmat er både kjøtt og fisk, hundemat inkluderer også tyggebein og brød betyr i tillegg rundstykker fra frysedisken. Min samboer, som forøvrig alltid er blid, tok det hele med godt humør. Det falt noen vittige kommentarer om at han lurte på om vi hadde mat i huset den tida da ungene gikk på butikken med lapp fra mamma. Men stemninga var god :)

Etter flere dobbeltrunder var vi på vei til kassa. Hujedamei, der var det kø!! Kø er det verste jeg vet, snakk om å kaste bort tid. Ikke var det grunnlag for irritasjon heller, for alle kassene var betjent. Det var rett og slett sånn at vi alle hadde fått samme ide samtidig; å handle før 1.mai. Lite å gjøre med det.

Vanligvis når jeg står i kø studerer jeg menneskene rundt meg og prøver å forestille meg hvem de er. Denne gangen var det to faktorer som distraherte meg, bladhylla og sjokoladen. Jeg gjorde et fortvilt forsøk på å unngå sjokoladefristelsene ved å plassere meg sånn at jeg hadde samboer og handlevogn mellom meg og hylla, men forgjeves..

Da alle varene var havna på samlebåndet i kassa, var det en fin liten plass ledig. Den passa akkurat til en passe stor pose med sjokolade. Lørdagsgodt mumla jeg da jeg la posen opp.

Og endelig er det blitt lørdag,så her sitter jeg med bloggen på fanget og munnen full av sjokolade :) Har ikke engang dårlig samvittighet for vekta.
.

2 kommentarer:

Bergljot sa...

Jeg hadde kjøpt både blad og sjokolade;-)

juni sa...

Velkommen hit til meg, Bergljot.
Fordelen med å kun kjøpe sjokoladen er at jeg kunne lure meg selv til å tro at jeg var flink jeg motsto jo *en* fristelse ;)