lørdag 2. oktober 2010

En utrivelig heim, sabotør og litt kvinnelist.

I dag er det utrivelig i heimen.
Det er så utrivelig at den bedre halvdel, som akkurat er kommet hjem fra en ukes reise, raskt fant ut at her kunne han ikke være. Da var det bedre å dra på hytta og sage ved.
Jeg har nemlig brukt hele uka på å  gjøre det utrivelig til han kom.

Alle møblene står midt på gulvet i stua, stolene er veltet opp i sofaen og skjenk, vitrineskap og kommode er tømt og det av innholdet jeg ikke har kastet opptar nå all plass på sofabord og spisebord.
Ingen plass å sitte, og ingen plass å sette kaffekoppen.
Ikke rart han dro.

Jeg har startet prosjekt maling av stue,  som har vært planlagt lenge, men hver gang jeg har sagt at nå må vi begynne, så har han greid å prate seg ut av det. Enten har han ikke vært enig i fargevalg, eller så har han kommet med en lang liste med ting som vi kunne ta i samme slengen. Nytt gulv, nye fliser over kjøkkenbenken, egentlig burde vi byttet dør, og den vedovnen skulle vært flyttet samtidig som vi maler...
Jeg har forlengst avslørt sabotøren :) han liker nemlig IKKE å male, og nå har jeg bare ventet på en anledning til å gå i gang...

Så snart halvdelen var ute av døra mandagsmorgenen, satte Juni kursen for malingsbutikken ( fargehandel heter det vel) for nå skulle stua males.
De gamle gulnede brystningspanelene og tapeten med med en gulfarge som var fine for flere år siden, skal nå gjøres om til fine grå flater uten antydning til gult :)
Ettermiddagene har gått med til å plukke familien ned fra veggene, tømme skap og skuffer, og i går sparklet jeg og startet grunningen. Det er ikke så mye jeg orker etter en hel dag på jobb, men det har nå gått framover, og jeg satser på å bli ferdig i løpet av helga

Imens får heimen være utrivelig, litt må man da ofre for skjønnheten :)

... og så får vi jo en flott stabel ved på kjøpet.

3 kommentarer:

Siw sa...

Sånt gjør godt å få ferdig, også kan man glede seg så over velgjort og selvgjort når jobben er gjennomført :) Gråtoner er nydelige på veggene. Håper du får det som du tenker deg det uten for mye strev - lykke til :) Klem!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Skjønner godt at karen boikotter, malearbeid er så slitsomt! Mest pga. alt som må flyttes på og ryddes bort. Men, det er jo kjempedeilig når man er ferdig, håper du (dere) blir fornøyd(e). ☺

juni sa...

Embla, det ser ut til å bli bra. Nå har jeg sparklet og grunnet to strøk, og så har jeg malt et. Det er litt strev, men foreløpig er energien nesten på topp så da går det.

Elisabeth, jeg har etterhvert skjønt at det er enkelte ting han ikke vil bli blandet inn i. Maling er en av de :) Greit at han holder seg borte og ikke kommer med gode råd mens jeg holder på :)
Han virket forresten veldig fornøyd da han kom hjem i kveld :)

Ha en flott kveld/natt begge to. Klem