tirsdag 19. oktober 2010

Tålmodighet er en dyd

Når jeg forventer at noe skal skje, så bør det skje nå (og det gjør det ikke bestandig.)

Jeg har kjent at jeg har blitt i bedre og bedre form etter at jeg begynte å ta medisin, men de siste tre-fire  ukene har jeg hatt tilbakefall. Jeg er konstant tom for energi. Legen som skrev ut medisinen har forberedt meg på det, dosen må justeres og justeres..
Så i forrige uke fikk jeg tatt nye prøver og i dag var jeg hos den nye vikarlegen for å få justert.
Verdiene var høyere enn det som spesialistene jeg var hos i sommer anbefalte, så jeg regnet med at han ville justere opp.

Men neidda, det var ikke det han hadde lært. Jeg må bare regne med at jeg er utslitt hele tiden, for det er et av symptomene på lavt stoffskifte. "Du får sykemelde deg litt når det blir for stritt."
Jeg prøvde å forklare at når jeg tar medisin, skal gjelder ikke de normale grenseverdiene (jeg ble grundig forklart på Aker hvordan medisineringen skulle foregå), men jeg snakket for døve ører.
"Ja, de sier det på Aker, og dersom du hadde dratt til Romania hadde de ikke tatt blodprøver i det hele tatt" var svaret jeg fikk. WHAT??
Så begynte han å snakke om journalist Per Egil Hegge, som tydeligvis ikke akkurat var hans forbilde.
(Per Egil Hegge skrev boka "og så må du ikke stille spørsmål" om manglende behandling av lavt stoffskifte, og det er mye på grunn av hans kritiske spørsmål at mange av oss får behandling i dag.)

I allefall så er nå vikarlegen min av den gamle skolen, og heller ikke redd for å gå i mot anbefalingene fra spesialistene, så  det blir et par måneder uten justering av dosen. Skuffende, for jeg var på rett vei..

Nå er det bare å være tålmodig og vente til det kommer en ny lege.
Og jeg håper på en turnuslege, som er litt mer usikker og må sjekke med spesialistene ;)

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Huff, høres slitsomt ut. Dessverre er ikke historien unik, har hørt lignende ang. andre lidelser.

Rødhette sa...

I svarte hel****! Sånt skal vi ikke finne oss i! Vi er i Norge og forholder oss til gjeldende retningslinjer HER! Kjenner jeg blir provosert av arrogante besserwissere. Hormonlab'en på Aker er Norges beste hormonlab, såvidt meg bekjent, og har den beste kompetansen på bl.a. stoffskifte. Jeg synes du skal forlange en annen lege, for sånt vrøvl skal du ikke finne deg i. Han er åpenbart ikke kompetent på stoffskifteproblematikk.

Men som Elisabeth skriver, så er han ikke unik. Det er mange suppehuer "der ute" som mener å vite best, og jeg har lest mange liknende historier.

juni sa...

Elisabeth, ja det er slitsomt men jeg unngår å kjenne etter. Og desverre er det mange tilsvarende historier.

Rødhette, de er dyktige på Aker, og jeg håper på at neste lege er enig med de. Legen jeg var hos er bare vikar i påvente av en fast lege.
Allikevel er det surt å gå og vente når jeg merker at formen går nedover i tillegg til alle de andre "kosmetiske" plagene som følger med.