søndag 31. oktober 2010

Roteskuffen

For å skryte av meg selv, så må jeg si at jeg er flink å kvitte meg med ting jeg ikke har bruk for.
Klesskapet ryddes vår og høst, babyklær og leker er gitt bort (bortsett fra helt spesielle ting som er samlet i en eske til hver av barna) og husflidlaget har fått en del sengeklær til mattefiller.

Men det er to ting jeg ikke kvitter meg med, selv om jeg ikke har bruk for det.
Det ene er bøker, både barnebøker og bøker jeg selv har lest. Jeg har til og med stående bøkene fra videregående i hylla, selv om det meste av fagkunnskap er noe foreldet. Det er jo et kvart århundre siden jeg gikk på videregående, dengang elektrisk skrivemaskin og telefaks var det store nye :)

Den andre "tingen" er det jeg har i roteskuffa mi.
Den blir bare fullere og fullere og jeg har mer enn en gang måttet bytte til en større skuff.
Der ligger minnene mine fra steder jeg har vært, både de korte og de lange turene. Her ligger kartene og turistbrosjyrer fra turer mange år tilbake og det er bestandig koselig å åpne den skuffen. Men da må jeg ha god tid for her ligger den bittelille brosjyren fra den koselige restauranten i Lisboa, kartet over Berlin, folderen fra Tivoli i København som var første ferien i lag med "dine og mine barn" og mange flere minner...

Planen var å lage scrapbook av disse men hvis jeg limer de inn vil jeg jo bare se den ene siden, så de får ligge der helt uorganisert i skuffen.
Og jeg bytter gjerne til en større skuff eller to når det blir nødvendig

2 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hva, har du bare EN roteskuff? ☺

juni sa...

Jaa... Hvis vi ser bort fra skuffen på badet da, men der har jeg jo bare helt nødvendige ting ;)