fredag 19. mars 2010

Kaffe

Har akkurat satt på kaffen.
Kaffe er en viktig del av hverdagen min. Hvis jeg ikke får kaffe får jeg hodepine, så enkelt er det. Men det er ikke hovedgrunnen til at jeg drikker den:
Den er god, og avhengig av hvilken type kaffe det er, setter den meg i forskjellige sinsstemninger og fremkaller gode minner.

Jobbekaffen er i de helt vanlige røde posene. Den drikker jeg på jobb, og når jeg holder på med noe. Så mye mer er det vel ikke å si om den

Espresso Sydenkaffe med masse sukker. Jeg drømmer meg tilbake til Belem i Lisboa, en overfylt kafe med flislagte vegger og vinreoler fra gulv til tak. Støyende turister som skal ha de spesielle kakene. Godt å sitte sammens med gode venne og kooose seg med en espresso og en "Belem-kake", etter timesvis med vandring.


Kaffe Latte med sukker og karamellsmak. Minner meg om en kollega av meg og utallige kafé-besøk hvor vi har kosa oss og pratet over en Latte eller to. Definitivt kafé-kaffen!!

Café Noir mørk kaffe med masse smak. En favoritt på kvelden (ja, jeg drikker kaffe om kvelden og får allikevel sove) Det er den typen kaffegjestene mine får, nydelig med is til :)

Bål-kaffe kommer som jobbkaffen fra de røde posene, men er kokemalt og kan ikke sammenlignes med jobbekaffen i det hele tatt. Dette er kaffen for å slappe av. Kokt i den beksvarte kjelen på bål ute i marka, smaker kaffe, røyk og fullstendig ro... Minner meg om ei lys sommernatt ved et vann. kooos :)

Har du en kaffefavoritt eller flere? En som fremkaller spesielle minner?

Nå skal iallefall jeg kose meg med en Espresso, og da vet du hvor mine tanker vandrer :)

..

2 kommentarer:

WonDerWomAn sa...

Ingenting som slår kffen i Belem, eller en eller annen utendørs cafe i Lisboa på sommeren. De små gule småkakene, alltid populære, kan jeg holde meg foruten. Savner alltid kaffen når jeg kommer hjem derfra.

juni sa...

Velkommen hit WonDerWomAn:)

Kaffen er klart viktigst, og jeg tar gjerne kaka også :)