tirsdag 16. november 2010

Eid av ting

Et kinesisk ordtak sier at dersom du eier mer en syv ting, så eier tingene deg. Piet Hein strekker seg så langt som til åtte.

Jeg har de siste dagene erfart at det er mye sannhet i det at dersom du eier for mye kan du bli styrt av det du eier. Jeg vurderer seriøst et jobbbytte som medfører flytting til en annen kant av landet.
Jeg har diskutert opp og i mente med min bedre halvdel, og han er veldig positiv og klar til å søke overflytting i sin jobb. Vi vil jo komme mye nærmere hans familie hvis vi flytter, og vi har et brukbart sosialt nettverk på "den nye" plassen.

Men så er det alle tingene da. Vi har hus som vi nettopp har startet oppussing på og det må selges, møbler og ting og tang må pakkes og så videre.. Det legger de største begrensningene på meg i forhold til om vi skal flytte eller ikke.
Det hadde vært så enkelt om vi bare kunne pakket hver vår koffert og dratt....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg skjønner godt hva du mener. Noen ganger føler jeg virkelig at jeg blir eid av tingene mine. Det er så altfor mange av dem, og plassen er for liten. Så enten må jeg presse inn flere skap (til å stappe rotet inn i), eller jeg må selge/kaste/gi bort det jeg ikke egentlit trenger. Og det er helt sikkert ganske mye jeg virkelig ikke trenger. Ting som fyller opp boden, og som jeg har har glemt at jeg har...

Et par ganger i året har jeg en opprydding der jeg er veldig streng. Har jeg ikke brukt disse klærne/tingene de siste par årene, vel så kommer jeg neppe til å bruke dem igjen.

Lykke til, så spennende med flytting!

juni sa...

Det er nok lurt å ta en sånn opprydding et par ganger i året ja. Ser i bloggen at du allerede er godt igang :)
Jeg har forresten blitt flinkere til å ikke kjøpe nye ting. Det hjelper også, både for plassen og pengeboka sin del.

Det er ennå ikke avgjort hvorvidt jeg flytter... Jeg har bestemt meg, men forhandler med sjefen som vil at jeg skal jobbe ut februar. Den "nye" arbeidsgiveren vil at jeg skal begynne snart.