mandag 21. juni 2010

Halvfullt eller halvtomt?

.
Reklamasjonen min i forrige innlegg ser ut til å ha virket, iallefall delvis :)
Allerede i går kveld så vi en liten lysstripe trenge gjennom et ellers grått og tett skydekke.
Da jeg påpekte at "Se, nå får vi sol!" ble jeg møtt av et hav av protester. Det var jo overskyet!!

Da slo det meg at det vil alltid være overskyet for den som velger å se på skyene. Både når det gjelder været og ellers i livet. Men hvis vi greier å få øye på den lille flekken med blå himmel, eller den solstrålen som trenger igjennom skydekket, er sjansen stor for at vi straks synes været er mye bedre. Det er ikke bestandig like lett, særlig hvis skydekket er tykt og det regner, men det koster så lite å prøve og belønningen kan bli stor.

Da jeg var liten pleide vi å dra på bilferie, og av og til  syntes vi ungene at det ble kjedelig i baksetet. Da pleide vi å se hva skyene lignet på, gjerne oppmuntret av våre foreldre.
Nå må jeg si med en gang at mine foreldre er veldig positive mennesker som alltid ser etter det gode, men jeg skjønner ikke hvorfor vi skulle se på skyene... Jeg gjorde det samme da mine barn var små. Lærte de å se på skyene istedet for den blå himmelen.

Den siste tiden har jeg ikke vært så flink til å se etter de blå flekkene, så det var godt med denne påminnelsen. I dag har jeg vært ute på morgenen og tatt bilder av blå himmel :)
.

4 kommentarer:

underveis sa...

Halvfullt og halvtomt er en veldig viktig dimensjon i livet. I den grad en klarer å velge tilnærming, så sier det seg jo litt selv hva som gir mest lykke. Med all respekt for at noen ikke helt klarer å frigjøre seg fra sin egen negative vinkling på tilværelsen - så må jeg fortsette å heie på halvfull-tilnærmingen! Ad vær så har vi jo ofte langvarig stabilt sommervær her på Østlandet, men kommer det en sky, så kan du være sikker på at folk umiddelbart slår fast at nå er sommeren over (selv om det er begynnelsen av juni!!). Rekorden tror jeg var en nabo som klaget over at kommunen hadde sendt ut barnehageregningene med en måned for sein betalingsfrist, altså en måneds betalingsutsettelse, huff og huff, da må en jo virkelig klage over livet...
Fint å finne bloggen din, takk for at du følger meg!
ha en fin dag.

juni sa...

Hei, og velkommen til meg :)
Det er en flott blogg du har og koselig når jeg finner en blogg som jeg liker og kan legge til i leselista mi.

Det med halvtomt og halvfullt slutter aldri å forundre meg. Noen ser alltd det som mangler og klager, andre ser det positive i alt. Og så er det noen sånne som meg. Vi vingler i midten og prøver så godt vi kan :)
Ha en flott ettermiddag.

Siw sa...

Hehehe, godt sagt og tenkt! :) Det vil alltid være overskyet for den som velger å se på skyene .. fokus er viktig! Jeg ble minnet på våre bilturer, meg og min bror i baksetet, vi oppfant Snikesen - han kjørte omkapp med pappa også var vi kommentatorer :) .."Ooog der kommer Snikesen opp på siden, og ligger godt på i svingen - og DER! er han forbi, aiaiai, det var ikke videre imponerende av herr pappa" ..jaja. Vi kjedet oss veldig, med andre ord ;)

juni sa...

Koselig at innlegget framkalte minner. Det er gjerne når vi kjeder oss at fantasien settes i sving.
Ha en flott dag Embla:)